CS- GO spelopbouw

Counter-Strike: GO | De spelopbouw

Lees hier alles over de spelopbouw, verschillende spelmogelijkheden en spelmodus van Counter-Strike: Global Offensive.

De Spelopbouw

Wanneer je kijkt naar Counter Strike Global Offensive zie je dat er in totaal 5 verschillende modi beschikbaar zijn die gespeeld kunnen worden. Iedere modus biedt eigen spelmogelijkheden en er wordt ook bepaald met hoeveel personen een team moet zijn om goed te kunnen functioneren. Bij veel Player versus Player spellen is het zo dat een personage wat eenmaal is dood geschoten niet meer opnieuw tot leven gewekt kan worden. De gamer die is uitgeschakeld is dan ook bij een Player versus Player spel definitief uit het spel verdwenen. Omdat het bij esports werkt om de samenwerking van een team is er een escape ingebouwd bij Counter Strike Global Offensive waardoor je zelf een spelmodus kan kiezen. Bij de ene spelmodus geldt het bovengenoemde principe nog wel, maar bij een andere spelmodus mag er in zo’n geval een ander personage worden ingevuld.

  • Classic Casual en Competitive. Dit is een spelmodus die het meeste wordt gespeeld en die ook het meest bekend is bij de esports spelers. Hierbij heb je mogelijkheden voor bom-missies, maar je hebt ook gelegenheid voor gijzelingsmissies. Jij moet je tegenstander uitschakelen. Hoe je dat doet hangt af van de rol die je speelt. Ben je terrorist, dan moet je bommen plaatsen om de tegenpartij te doden. Ben je echter Counter-Terrorist, dan is het jouw taak dat je die geplante bommen juist onschadelijk maakt.
  • Arms Race. Hierbij is het de bedoeling dat je simpelweg je tegenstanders uitschakelt. Een uitschakeling van een tegenstander wordt beloond; je krijgt een volgend wapen wat je mag hanteren tijdens deze spelmodus. Op het moment dat jij als allereerste met alle wapens iemand van de tegenpartij vermoordt ben je de winnaar van het spel.
  • Bij deze spelmodus is er sprake van een set voorgeprogrammeerde wapens. Op het moment dat jij iemand uitschakelt tijdens deze spelvariant word je beloond met een wapen uit deze voorgeprogrammeerde set wapens.
  • Dit is verreweg de gemakkelijkste modus die dan ook veel wordt gespeeld door beginnende amateurs en door esports teams die nog niet zo goed op elkaar zijn ingespeeld en elkaars kwaliteiten nog moeten leren kennen. Jij wordt geacht om de spelers van het andere team simpelweg uit te schakelen. Op het moment dat jij iemand van de terroristen of de counter-terroristen vermoord hebt worden aan jou punten toegedeeld, die gebaseerd zijn op het type wapen wat je gebruikt. De ronde duurt 10 minuten; de speler die aan het einde van deze spelronde de meeste punten heeft verzameld wint de wedstrijd.
  • Dit is een spelmodus waarbij je zelf je eigen mappen kan gaan kiezen die je kunt downloaden. Hiervoor kijk je bij de Steam community. Je mag hierbij bijvoorbeeld denken aan een map die gebaseerd is op hide and seek, of aan een map waar je kan oefenen om je skills te verbeteren.