Een toernooi wordt gespeeld door een team dat het opneemt tegen een ander team. Zo’n team hoort bij een organisatie die de leden van het team betaalt en alle zaken voor haar rekening neemt zoals het inschrijven, verblijf, eten enzovoorts. De ontwikkelingen op het gebied van de teams en dus de spelers gaan hard. Er zijn fanclubs, er is marketing en de concurrentie is moordend. De wereld van de eSports wordt gedomineerd door 10 teams (of organisaties).

Dit team heeft een Russische eigenaar, maar bestaat vooral uit Poolse spelers en een paar Russische. Opgericht in 2003 zijn de spelers gespecialiseerd in de games CS:GO, World of Tanks, StarCraft 2 en Dota 2. Het logo van Virtus Pro is een ijsbeer.

Team Na’Vi (Natus Vincere), opgericht in 2009 komt uit de Oekraïne. De naam betekent geboren om te overwinnen en vooral vanaf 2011 doen zij dat veel. Na’Vi won 17 toernooien en haalde de tweede plek 9 keer en de derde plek 8 keer. Zij spelen vooral de games FIFA, Heroes of the Storm, CS: GO, Dota 2, World of Tanks en League of Legends.

Team Dignitas met het gele game hoofdje als logo is een Brits team en komt uit 2003. Zij spelen alle games van de grote toernooien, met name Heroes of the Storm en League of Legends en zijn daarnaast ook goed in de games die minder bekend zijn zoals fighting games en TrackMania.

Dit team heeft enorm veel fans. Het is hét team uit China, opgericht in 2005. Zij heeft haar expertise in StarCraft2, Warcraft 3 en League of Legends. Het team heeft legendarische spelers gehad die inmiddels gestopt zijn, maar waarvan sommige als ze een streamsessie houden nog steeds meer dan 2 miljoen kijkers hebben.

Ook een Chinees team is LGD-Gaming. Zij bestaat sinds 2009 en speelt met name League of Legends en Dota 2. Dit team haalt steeds het wereldkampioenschap, maar weet daar geen top 3 prijs in de wacht te slepen. Inmiddels hebben ze sterspelers ingekocht waarmee ze hopen hun droom van het winnen van een wereldkampioenschap waar te maken.

Opgericht in 2009 is dit een succesvol team met een groot budget door sponsoring waardoor veel bewezen goed presterende spelers worden aangetrokken. Het team is uitgegroeid van een League of Legends game only naar een gevarieerd gaming team dat onder andere ook SMITE speelt.

Dit team is één van de oudste, bekendste en meest toonaangevende teams in de eSports wereld. Het team bestaat al sinds 1997 en is van Duitse oorsprong. Zij spelen vooral Warcraft 3, World of Warcraft, Quake, Smite en Counter Strike. Het League of Legends team dat ze hebben speelt op amateur niveau. Een oud team lid, Carlos ‘ocelote’ Rodriguez Santiago heeft inmiddels zijn eigen team (organisatie) opgericht, G2 Gaming.

Dit is ook een team dat in Engeland is opgericht, in 2004, is een allround team dat voor alle bekende games spelers heeft. Zo spelen zij op wereldtop niveau met de games Dota2, League of Legends, CS: GO, Heroes of the Storm, SMITE en Battlefield.

Slechts in 2012 opgericht is dit Amerikaanse team een van de teams die tot de wereldtop behoren voor de games Hearthstone, Heroes of the Storm, League of Legends en CS: GO. Zij staan al vanaf 2013, net een jaar na de oprichting constant in de wereldtop.

Samen met SK Gaming is dit een van de oudste teams, opgericht in 1999. Momenteel zijn zij erg succesvol met de games StarCraft 2 en Dota 2. Daarnaast hebben zij spelers voor de fighting games en een team voor Halo.