esports cijfers

Wedden op esports | Geld storten op je account

Als je wil wedden op esports heb je een bookmaker nodig en moet je geld storten op je account. Welke methoden kun je hiervoor gebruiken en bij welke bookmaker kun je deze methoden gebruiken?

Voordat je je eerste weddenschap gaat plaatsen moet je geld op je account zetten om mee te gokken. Dit is een snel en makkelijk proces die we hier precies voor je uit zullen leggen. Het is belangrijk om bij het aanmaken van je account in ieder geval de juiste valuta te kiezen waarmee je wilt betalen. In het geval van Nederland is dit dus de Euro. Per valuta zijn specifieke opties voor het storten en opnemen van je geld.

Het doen van een storting

Als je wilt gokken dan doe je dit door eerst geld op je account te zetten. Je kunt het proces opstarten onder de knop ‘storten/opnemen’, waar je in een scherm komt met de betaalopties. In dit scherm kun je ook kiezen tussen storten of opnemen, het gebeurt beide met hetzelfde makkelijke systeem.

De meeste bookmakers maken gebruik van vier verschillende betalingsopties; transfers (online bankieren & iDeal), kaarten (zoals Creditcard), eWallets en vouchers. Elke optie heeft een eigen pagina met een unieke uitstraling, zodat je niet in de war raakt. Om het nog iets duidelijker te maken zullen we elk van de vier opties hieronder uitleggen.

Transfers

Een makkelijke maar vrij langzame vorm van geld storten is door middel van een transfer. Als je voor deze optie kiest kom je in een speciaal bankmenu, hier kies je jouw bank om vervolgens aan te komen in het betaalscherm. In dit scherm voer je jouw unieke bankgegevens in en het bedrag dat je wilt storten (of opnemen). Je geeft daarmee de bank de instructie het geld op jouw account bij de bookmaker te storten. Deze transfer heeft als nadeel dat het vaak één of enkele dagen duurt voordat het bedrag op je account staat.

Als je de stappen hebt doorlopen, kun je op de website van de bookmaker de transfer van het geldbedrag bevestigen, zodat de bookmaker de storting kan bekijken en het bedrag met jouw account kan koppelen. Zo kun je binnen enkele dagen beginnen met gokken. Het is een veilige manier van storten, maar het duurt dus relatief lang.

eWallets

Eén van de makkelijkste manieren om geld op je account te storten, is door middel van eWallets. Voer het bedrag in dat je op je bookmaker account wilt storten, tegelijk met de informatie van je eWallets, en je account zal direct worden voorzien van het gekozen geldbedrag. Een eWallet is niks anders dan een digitale portemonnee, waarmee je niet alleen online kunt gokken, maar ook online kleding of andere producten kunt kopen. De eWallet moet voor de storting wel het gewenste bedrag bezitten.

Kaarten

Een bekende manier van geld storten is door middel van kaarten, zoals de Creditcard. Om de veiligheid te kunnen waarborgen is nog wel aanvullende informatie nodig. Om gebruik te kunnen maken van een kaartbetaling, moet je de bookmaker een scan geven van je ID, een scan geven van een correcte pasfoto en een kaart autorisatie formulier. Deze informatie kun je uploaden via een beveiligde pagina op de website van de bookmaker, zodat je gegevens altijd vertrouwelijk blijven.

Dit proces hoef je alleen de eerste keer te doorlopen. Het ziet er wellicht uit als een omslachtige manier van geld storten, maar veiligheid en betrouwbaar omgaan met de gegevens van klanten is voor de bookmaker van groot belang. Als je kaartgegevens zijn geaccepteerd hoef je alleen nog maar het korte en snelle stortproces te doorlopen.

Vouchers

Een groeiende wijze van geld storten is door middel van vouchers. Deze werken hetzelfde als shopping vouchers of mobiele vouchers die je kunt tonen bij het betalen. Je kunt deze vouchers kopen bij een benzinestation of online tegen een bepaalde waarde, waarna je ze kunt inzetten bij de bookmaker. Dit proces werkt voor de betrouwbaarheid met unieke voucher ID’s. Deze voucher ID dien je bij het storten van het geld simpelweg in te vullen op de specifieke pagina.