League of Legends-team Team Liquid maakt grootschalige veranderingen

Het populaire League of Legends-team Team Liquid heeft vanwege tegenvallende resultaten besloten het roer om te gooien.

Het populaire League of Legends-team Team Liquid heeft vanwege tegenvallende resultaten besloten het roer om te gooien.

Het team heeft na een week van testen besloten om AD-carry speler Gwang-jin ‘Piglet’ Chae naar de mid-lane te sturen. Daarmee verstoot de Koreaan – die in de AD-carry-positie in 2013 met zijn toenmalige team SK Telecom T1 K het WK won – de Amerikaanse speler Greyson ‘Goldenglue’ Gilmer. Goldenglue zal overigens niet de positie van AD-carry op zich nemen. Die eer gaat naar de Koreaanse Young-bin ‘Youngbin’ Jung, die al geruime tijd bij Team Liquid speelt als wisselspeler. Hierdoor lijkt het erop alsof Goldenglue is verwijderd uit het team.

Het besluit komt na een turbulente start aan de League of Legends Championship Series (LCS), waar het team slechts twee van de tien wedstrijden wist te winnen. Eén van de eerste stappen die werd ondernomen was het aanstellen van een nieuwe teammanager, Michael Artress, die het roer omgooide.

Jullie willen verandering. Wij willen winnen. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Dat we blijven verliezen?

schreef hij in een Reddit-post, toen fans van het team speculeerden dat Piglet inderdaad naar de mid-lane zou gaan.

Met slechts een week van oefenen blijft het nog afwachten wat de resultaten zijn. Piglet heeft al ervaring met de mid-lane, maar nog niet op competitief gebied. Daardoor is het nog niet in te schatten hoe de verandering gaat. Fans zijn wel voorzichtig positief.

Amerika heeft bijna geen talent in de mid-lane en Piglet is een mechanisch sterke speler die zijn directe tegenstander altijd eruit wil spelen. Het is niet de beste verandering, maar als het werkt, waarom zouden ze het niet proberen?

Het team krijgt zaterdag 4 maart de kans om zich te bewijzen; ze spelen dan tegen Team Immortals, die op dit moment vijfde staan met vijf gewonnen potjes en vijf verloren potjes.