Stukov komt naar Heroes of the Storm

Stukov komt naar Heroes of the Storm

Alexei Stukov wordt het nieuwste speelbare personage in Heroes of the Storm. Stukov komt naar Heroes of the Storm maar komt oorspronkelijk uit Starcraft.

Het Starcraft-personage infecteert de Nexus.

Alexei Stukov wordt het nieuwste speelbare personage in Heroes of the Storm. Stukov komt naar Heroes of the Storm maar komt oorspronkelijk uit Starcraft, waar hij naar zijn dood geïnfecteerd werd door de Zerg. In deze geïnfecteerde vorm zal hij zijn opwachting maken in de Nexus, waar hij met behulp van allerhande virussen zijn tegenstanders kan beschadigen en zijn teammaten kan genezen.

Stukov komt naar Heroes of the Storm en als een support beschikt Stukov over Healing Pathogen om zijn teamleden mee te genezen. Deze heal over time verspreidt zich als een virus naar omringende teamleden, zodat je met één skill meerdere teamleden kan genezen. Met Weighted Pustule infesteert Stukov tegenstanders in een lijn met een virus dat ze beschadigt en vertraagt. Beide bovenstaande skills tellen als virus en kunnen geactiveerd worden met Stukov zijn Trait, Bio-Kill Switch. Hiermee loopt de damage over time en de heal over time direct af om in één klap meer te healen/damagen. Met Lurking Arm ten slotte slaat Stukov zijn geïnfecteerde arm in de grond om een AoE te maken waarbinnen vijanden beschadigd en gesilenced worden, waardoor ze geen skills meer kunnen gebruiken. Lurking Arm telt als een channel en kan dus onderbroken worden.

Stukov kent net als andere heroes twee Heroic Abilities: Massive Shove en Flailing Swipe. Met Flailing Swipe zwiept hij drie keer met zijn arm, die bij elke slag langer wordt. Elke mep doet schade en schuift tegenstanders verder weg. Met Massive Shove ramt hij zijn arm tegen een enkele tegenstander en duwt hem weg net zo lang totdat hij tegen een stuk terrein opbots. Met deze ability kun je dus effectief iemand terug naar zijn basis duwen.

Stukov voorziet zijn team dus niet alleen van een heal, maar ook van een hoop crowd control. Wanneer de hero speelbaar zal zijn is nog niet duidelijk, al verwachten we dat hij met een week of twee op de PTR zal verschijnen.