Splyce en compLexity Overwatch

Splyce en compLexity laten Overwatch-teams vallen

In korte tijd hebben al vijf teams hun plekje in Overwatch esports opgezegd Esports-organisaties Splyce en compLexity hebben besloten dat zij niet langer deel uit willen maken van de competitieve Overwatch-scene.

In korte tijd hebben al vijf teams hun plekje in Overwatch esports opgezegd

Esports-organisaties Splyce en compLexity overwatch hebben besloten dat zij niet langer deel uit willen maken van de competitieve Overwatch-scene. Eerder lieten Denial, Red Reserve en TSM al hun Overwatch-teams vallen.

Volgens Marty Strenczewilk, CEO van Splyce, komt het voornamelijk door een gebrek aan grote competities voor Overwatch. Dit maakt het moeilijk om een grote fanbase op te zetten en om veel geld te verdienen, waardoor het onderhouden van een Overwatch-team niet lucratief genoeg is voor de organisatie.

Blizzard’s eigen Overwatch League zou voor dat laatste probleem een oplossing moeten bieden, maar met de vermoedelijke kosten voor een plekje in het toernooi van rond de 15 miljoen dollar, lijkt het er niet op dat deze oplossing voor iedereen geschikt is. In de toekomst zal blijken of competitief Overwatch zich zal blijven ontwikkelen of door een tekort aan aandacht zal blijven hangen in de huidige trend.

Tags: