regional qualifier-toernooi

Cloud9 en Fnatic regional qualifier-toernooi

De derde seeds voor Amerika en Europa zijn bekend. Dit weekend hebben zowel Cloud9 als Fnatic zich geplaatst in het regional qualifier-toernooi.

Dankzij het regional qualifier-toernooi hebben Cloud9 en Fnatic zich geplaatst voor het WK.

De derde seeds voor Amerika en Europa zijn bekend. Dit weekend hebben zowel Cloud9 als Fnatic zich geplaatst voor het grootste League of Legends-toernooi.

Het Europese Fnatic moest langs H2k zien te komen, een team dat een goede start kende, maar redelijk was afgezwakt naarmate het seizoen vorderde. Mid-laner Fabian ‘Febiven’ Diepstraten moest de gevierde man zijn bij H2k, maar het bleek een te moeilijke opgave. Fnatic stuurde H2k vrij simpel met 3 – 0 in series naar huis.

Spannender en leuker was de wedstrijd tussen Counter Logic Gaming en Cloud9. Cloud9 begon erg sterk aan de wedstrijd en kwam al gauw met 2 – 0 in wedstrijden voor te staan, maar CLG liet zien dat ze niet zomaar ten onder wilden gaan en kwamen terug in de wedstrijd door de derde pot te winnen. Er was hoop voor een goede comeback, maar het mocht niet blijken. Cloud9 was te sterk voor CLG en pakte zo de derde seed voor Amerika.

De twee teams vertrekken binnenkort naar China, waar ze zullen deelnemen aan de Play-In-fase van het toernooi.