eBattle | PSV verslaat AJAX in eerste Nederlandse eBattle

Slecht esports nieuws voor AJAX. Esporter Romal Abdi van PSV verslaat Esporter Koen Weijland van AJAX in de tweede pot met 0-1. De esporters waren aan elkaar gewaagd en Koen leek aan de betere hand.

Slecht esports nieuws voor AJAX. Esporter Romal Abdi van PSV verslaat Esporter Koen Weijland van AJAX in de tweede pot met 0-1. De esporters waren aan elkaar gewaagd en Koen leek aan de betere hand. Maandag 12 december speelden zij de battle in aanloop naar het duel van AJAX en PSV zondag in de Arena. De eerste wedstrijd eindigde in een gelijkspel, 0-0. In de tweede wedstrijd scoorde Romal al vroeg en dit heeft hij vast kunnen houden tot het einde van de wedstrijd. Dit was de eerste officiële wedstrijd spelend voor deze clubs voor de twee esporters.

Volg nu ook het esports nieuws van AJAX en PSV

Sinds dit jaar hebben zowel AJAX als PSV een esporter gecontracteerd. Waar dit in andere landen al heel normaal is zijn dit in Nederland de eerste twee clubs. Koen begon in September zijn carriere bij AJAX. Hij was altijd al fan van AJAX en is dan ook heel trots uit te mogen komen voor dit team. In samenwerking met de club organiseren ze evenementen. Romal is sinds november dit jaar officieel gecontracteerd bij de Eindhovense voetbalclub. Hij was een van de drie winnaars van het PSV FIFA event. Na nog een aantal sollicitatierondes in Romal uitgekozen om PSV op nationale én internationale FIFA toernooien te vertegenwoordigen.

Steeds meer topclubs trekken esporters aan

De laatste tijd is er veel esports nieuws en we verwachten dat dit nog veel populairder zal worden binnen de voetbal. FIFA is een zeer populair spel met miljoenen spelers over de hele wereld. Voetbalclubs beseffen dit goed, en zien hier dan ook kansen. Naast een welkome teamgenoot is dit natuurlijk ook aantrekkelijk voor de marketing van topclubs. Veel esporters hebben een groot aantal fans. Esporters kunnen een bindende factor zijn voor de gamefanaten en de voetbalclub. Zo helpen de esporters mee bij het organiseren van evenementen bij de club en promoten deze. Daarnaast proberen de clubs op deze manier ook de gamers het veld op te trekken. Buiten het spelen van de online game, hopen zij te stimuleren ook een echte bal te pakken en naar buiten te gaan.

Voor iedereen is het mogelijk FIFA 17 toernooien te spelen

Wanneer je uitgekeken bent op het spelen tegen de computer wacht een nieuwe uitdaging op een van de toernooien. Volg het esport nieuws op de voet en schrijf je in voor de leukste toernooien. Via www.proplayers.nl kun je een plekje op een toernooi bemachtigen. Elke maand vinden er wijzigingen bekijken toernooien plaatsen in andere steden in Nederland. Via dezelfde site kan je zien wanneer er een toernooi bij jou in de buurt is. Naast het entertainment kunnen deze toernooien je ook leuke prijzen opleveren. Blijk je goed in het spel dan zijn er ook regelmatig internationale toernooien waar iedereen aan kan deelnemen.

Allereerste Super Mario game voor smartphone, Super Mario Run

Mensen die het esports nieuws goed volgden zagen het al aankomen maar nu staat het vast. 15 december 2016 is de release van het nieuwe Super Mario spel voor op je smartphone. Uniek aan het spel is dat deze met één hand te bedienen is. Mario beweegt zichzelf automatisch vooruit. Aan jou de taak om dit ook zonder ongelukken te laten gebeuren. Door op het scherm te tikken kan je de hindernissen die je kent uit de vorige Mario games ontwijken.

Tags: