The International 17 stijgt naar 20 miljoen

Prijzenpot Dota 2-toernooi The International 17 stijgt naar 20 miljoen

Vorig jaar leverde Valve een prijzenpot op van bijna 21 miljoen, de grootste prijzenpot in een esports-toernooi ooit, en The International 17 stijgt naar 20 miljoen in prijzengeld.

De deelnemers van het toernooi hebben alvast iets om naar uit te kijken.

Elk jaar wordt de prijzenpot van The International, het grootste Dota 2-toernooi ter wereld, voor een groot deel gespekt door de uitgaven van spelers van de game. Door bepaalde items aan te schaffen in de (gratis) game draag je een deel van je uitgaven bij aan de prijzenpot van het toernooi. Vorig jaar leverde dat een prijzenpot op van bijna 21 miljoen, de grootste prijzenpot in een esports-toernooi ooit, en The International 17 stijgt naar 20 miljoen in prijzengeld.

Het lijkt er echter op dat de prijzenpot van dit jaar daar nog een schepje bovenop zal doen. Dit weekend is de prijzenpot van TI 17 namelijk de 20 miljoen gepasseerd, waardoor het nog minder dan een miljoen verschilt van de prijzenpot van vorig jaar. Het toernooi begint echter pas in augustus, dus de kans dat de prijzenpot van TI 17 de 21 miljoen zal overstijgen is groot. Voor meer over The International 17 en de huidige prijzenpot kun je de site van Dota 2 checken.

Tags: