Olympische Spelen

Esports mogelijk op de Olympische spelen in 2024

Volgens Tony Estanguet, co-president van het Olympisch comité voor de Spelen in Parijs, wordt er op dit moment overlegd of esports een plekje moeten krijgen

Olympisch Counter-Strike in Parijs? Het zou zomaar kunnen.

Esports zouden in de toekomst deel uit kunnen maken van de Olympische spelen. Volgens Tony Estanguet, co-president van het Olympisch comité voor de Spelen in Parijs, wordt er op dit moment overlegd of esports een plekje moeten krijgen op de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Welke games er al dan niet gespeeld gaan worden is nog niet bekend. Estanguet zelf is van mening dat de populariteit van esports onder jongeren ongekend is en dat het daarom iets is dat het comité in overweging moet nemen.

Het grootste knelpunt is natuurlijk of esports zich wel kwalificeren als sport. De Olympische Spelen zijn voornamelijk een plek waar atleten fysieke topprestaties leveren en wat dat betreft vallen esports enigszins buiten de boot. In september zal het internationale Olympische comité een bespreking organiseren, waaruit waarschijnlijk zal blijken of esports wel of geen deel uit zullen maken van de Spelen.

Tags: