OG wint Kiev Major

Het Europese OG heeft een vierde titel aan een heel bijzonder rijtje toegevoegd: ze winnen wederom een Valve Major.

Het Europese OG heeft het hem weer geflikt. Voor de vierde keer wist het team een Valve Major te winnen. Ze deden dat in Kiev door met 3 – 2 te winnen van publiekslieveling Virtus.Pro. Daarmee pakt het team 1 miljoen dollar aan prijzengeld.

Het was geen makkelijke weg voor OG: ze moesten winnen van onder andere Evil Geniuses en Faceless. Ook tijdens de grand final bleek dat het uit de tenen moest komen: al vroeg in de beslissende pot leek het erop dat Virtus.Pro de wedstrijd ging winnen. Maar dankzij een geniaal gevecht, terwijl de game tegen zijn einde liep, wist OG het tij te keren en versloegen ze in een spannende pot het Russische team. Daarmee wonnen ze 3 – 2, in een toernooi dat sowieso bol stond van de 3 – 2 overwinningen.

Met de winst is het dus zoals gezegd de vierde keer dat OG een Valve major wint. Dat dit echter geen garantie is voor een eventuele topprestatie op The International blijkt echter uit de in het verleden behaalde resultaten. Toen ging OG ook als topfavoriet het miljoenentoernooi in, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 9e/12e plek toen TnC Gaming ze uit het toernooi knikkerde in wat één van de grootste upsets in DOTA 2 wordt genoemd.

Door de winst is het vrij logisch dat OG een uitnodiging zal ontvangen om deel te nemen aan The International 2017. Het main event van dit toernooi begint op 7 augustus en zal tot zaterdag 12 augustus duren.

Tags: