NiP tekent William ‘draken’ Sundin

Het Zweedse Ninjas in Pyjamas heeft wederom hun vijfde speler verwijderd en een nieuwe in de plaats aangenomen. Jacob ‘pyth’ Mourujärvi wordt bankzitter en in de plaats komt Zweedse jongeling William ‘draken’ Sundin.

Het begint ondertussen een beetje bizarre vormen aan te nemen: het Zweedse Ninjas in Pyjamas heeft wederom besloten om hun vijfde speler Jacob ‘pyth’ Mourujärvi te laten vervangen. Ditmaal krijgt de Zweedse nieuwkomer William ‘draken’ Sundin een kans van de legendarische spelers om zich op het hoogste podium te bewijzen. De zet komt als gevolg van tegenvallende resultaten. Dat is op zich niet vreemd, aangezien het de Ninjas al een tijdlang niet meer lukt om zich consistent te bewijzen.

Wat dan wel frappant is, is het feit dat het elke keer de vijfde speler is die het onderspit delft. Nadat meer dan twee jaar geleden Robin “Fifflaren” Johansson het team verliet, werd de vijfde positie een soort draaideurconstructie die door veel getalenteerde spelers werd bekleed. Eerst kwam populaire AWPer Mikail ‘Maikelele’ Bill aan bod, die het goed deed maar wegens botsingen qua persoonlijkheid uiteindelijk plaats moest maken voor een vervanger.

Die vervanger was de Finse Aleksi ‘allu’ Jalli, die met NiP ongeveer 10 maanden in zee ging. Dat liep helaas op de klippen, ondanks het feit dat allu één van de betere spelers in het team was. Uiteindelijk vond NiP toen pyth. Nu, iets meer dan een jaar later moet ook hij afscheid nemen van het team voor de nieuwe draken.

Dat wil niet zeggen dat het NiP-avontuur is afgelopen voor pyth. Volgens coach Björn ‘THREAT’ Pers is pyth een wisselspeler geworden en hoopt NIP de speler ‘terug te zien in de toekomst.” De reden voor de wissel heeft volgens THREAT te maken met het feit dat het team een AWPer miste. Die hebben ze in draken gevonden.

Dat de rest van het team al tijden onder de maat presteert is echter niet onopgemerkt gebleven. Veel fans wijzen met de beschuldigende vinger naar Adam ‘friberg’ Friberg, die al een tijdlang moeite heeft om op het hoge niveau te spelen. Desondanks blijft hij nog steeds een onderdeel van het team.

Of het team met draken eindelijk de juiste mix te pakken heeft moet de toekomst uitwijzen. De eerste test voor de jonge Zweedse AWPer is vanavond, als hij het moet opnemen tegen Virtus.Pro voor de ESL Pro League.

Tags: