League of Legends patch 7.8 brengt enkele nodige buffs en nerfs

In patch 7.8 voor League of Legends, die morgen online komt, worden maarliefst twee nieuwe champions geïntroduceerd. Gelukkig worden ook de bestaande champions niet vergeten. Hieronder een lijst van de belangrijkste nerfs en buffs van de aankomende patch.

-Malzahar krijgt een nerf op zijn Void Swarm. Zijn minion’s krijgen nu twee hitpoint’s in plaats van drie, waardoor hij een minder dominante support-champion moet worden op competitief niveau

-Ivern zijn Brushmaker werkt niet langer op epic monster. Voorheen was het mogelijk om met de ability een brush te maken en zo een Dragon of Nashor te verstoppen. Deze tactiek was zeer effectief voor baits, maar zal dus uit de game worden gehaald.

-Nautilus zijn mana regeneration gaat van 0.7 naar 0.5 en de mana cost van Riptide gaat omhoog. Zo blijft Nautilus effectief als tank, maar moet hij het gebruik van zijn abilities beter managen.

-Shen krijgt zowel buffs als nerfs. Zijn ultimate, Stand United, krijgt een langere cooldown en de hoeveelheid damage die het schild kan absorberen wordt ook verlaagd. Zijn buffs zorgen ervoor dat Shen individueel sterker wordt. Twilight Assault zal minder damage doen op minions, maar meer op Champions en monsters en Shadow Dash krijgt een grotere hit box en een lagere energy cost

-Udyr zijn Tiger Stance wordt aangepast. De 15% bonus op attack damage is weg, maar in plaats daarvan doet elke derde aanval DoT (damage over time). Weet je de DoT een tweede keer te proccen, dan krijgt het doelwit alle damage van de vorige proc in een keer bovenop de nieuwe DoT. Ook Turtle Stance wordt aangepast en geeft niet langer lifesteal. In plaats daarvan krijgt Udyr 2.5 tot 5% van zijn health terug op elke derde aanval.

-Aatrox krijgt meer attack speed van zijn passive Blood Well. Ook kan hij de duratie van Hellbent verlengen door monsters aan te vallen. Ook is de heal van Blood Thirst verhoogd van 5% naar 6.5%

-Lissandra haar passive Iceborn levelt nu met haar ultimate mee, waardoor ze de cooldown uiteindelijk kan verminderen tot negen seconden. Hierdoor kan ze vaker spells gebruiken in de late-game. Ook zal haar harass Ice Shard 5% meer AP-damage doen.