JasonR valt in voor OpTic

De voormalige Splyce-speler JasonR zal de in-game-leader-rol op zich nemen in het afgezwakte Team OpTic

Het zijn zware tijden voor het Amerikaanse Team OpTic. Een aantal maanden geleden werd het team nog gezien als het beste Noord-Amerikaanse team. Nu lijkt het erop alsof niemand zijn vingers nog wil branden aan het project. Nadat voormalig in-game-leader (IGL) Peter ‘stanislaw’ Jarguz onder controversiële omstandigheden het team verliet, lukte het OpTic niet om een fatsoenlijke vijfde speler te vinden. Eerst probeerden ze het met superster Spencer ‘Hiko’ Martin, maar na teleurstellende resultaten moest Hiko al snel het veld ruimen. Nu heeft OpTic als vervanger de streamer/voormalig pro-speler Jason ‘jasonR’ Ruchelski aangetrokken.

 

JasonR zal voor het team de IGL-rol vervullen, maar doet dat terwijl zijn status in het team allerminst zeker is. Het team heeft hem aangetrokken als ‘tijdelijke’ speler, maar tegelijkertijd wordt zijn periode ook gezien als een trial. Als het team tevreden is met jasonR zou het zomaar kunnen dat hij blijft.

De zet is opmerkelijk gezien het feit dat jasonR voornamelijk bekend staat als een streamer. Hoewel hij wel wat pro-ervaring heeft opgedaan als speler van Splyce is hij nooit echt doorgebroken. Nu hij voor OpTic kan spelen heeft hij dus een gouden kans om zijn naam voor eens en voor altijd in de spotlight te krijgen.

Tags: