HeatoN

HeatoN: Immortals was aan het feesten

HeatoN heeft duidelijke taal. “Niet alleen waren ze onprofessioneel, maar hoe ze nu omspringen met dit probleem maakt me woedend”.

De CEO van Ninjas in Pyjamas heeft duidelijke taal voor de spelers die onlangs uit Immortals zijn vertrokken.

Emil Christensen, beter bekend als de legendarische HeatoN, heeft duidelijke taal. “Niet alleen waren ze onprofessioneel, maar hoe ze nu omspringen met dit probleem maakt me woedend”, schrijft hij in de Zweedse editie van het dagblad Metro . “Hun smoesjes maken me niet uit, want ik weet dankzij mijn connecties zeker dat ze aan het feesten waren. […] Als het mijn team was, dan konden ze allemaal hun biezen pakken. Gelukkig lijkt dit ook te zijn gebeurd.”

De sterke woorden komen na een turbulente tijd voor Immortals. Tijdens Dreamhack Montreal was het team te laat voor twee wedstrijden, waaronder de finale. Voor die wedstrijd moest het team noodgedwongen de eerste map opgeven in een forfeit loss tegen North. Nadat laatstgenoemde het toernooi won, gaven ze aan dat ze niet tevreden waren met de winst. Het voelde onverdiend.

Daarna ging het snel. Pujan ‘FNS’ Mehta, in-game leader van CLG, onthulde dat hij hoorde dat het team aan het feesten was. Daarop maakte Vito ‘kNgV-‘ Giuseppe een doodsbedreiging op Twitter. Het werd hem niet in dank afgenomen en hij werd al gauw op non-actief gesteld door Immortals en later uit het team verwijderd. Uit solidariteit gaven de twee broers Lucas ‘LUCAS1’ Teles en Henrique ‘HEN1’ Teles aan dat ze niet meer wilden spelen.

kNg gaf later een uitgebreide verklaring , waarin hij zei oververmoeid te zijn geweest en samen met zijn teammaten in het hotel te slapen. Ze zouden niet zijn uitgeweest. Dat wordt dus weerlegd door HeatoN.

Hoe het nu verdergaat met Immortals is onbekend. Het team was bezig met een flinke opmars, maar moet nu dus noodgedwongen drie andere spelers zoeken. Het lijkt erop dat ze die wel hebben gevonden, maar of dit het toekomstige rooster gaat worden of dat het om drie tijdelijke vervangers gaat is nog onbekend. Voor HEN1 en LUCAS1 is de situatie ook nog zeer onzeker. Hoewel zij hun solidariteit hebben geuit, heeft Immortals hun contract niet ontbonden. Ze zitten dan ook op de bank, tot een organisatie ze uitkoopt.

Immortals is op dit moment:

  • Ricardo ‘Boltz’ Prass
  • Lucas ‘Steel’ Lopes
  • Bruno ‘shz’ Martinelli
  • Lucas ‘destiny’ Bullo
  • João ‘horvy’ Horvath