Hearthstone verhoogt kans op nieuwe kaarten

Hearthstone verhoogt kans op nieuwe kaarten in Arena

Blizzard heeft echter bekendgemaakt dat Hearthstone verhoogt kans op nieuwe kaarten tijdens het bouwen van een Arena-deck handmatig wordt verhoogd door de studio.

Je hebt meer kans om een kaart uit een nieuwe expansion te vinden tijdens het maken van je Arena-deck.

Het maken van een goede Arena-deck is voor een groot deel gebaseerd op geluk. Althans, dat dachten we altijd. Blizzard heeft echter bekendgemaakt dat Hearthstone verhoogt kans op nieuwe kaarten tijdens het bouwen van een Arena-deck handmatig wordt verhoogd door de studio. Het gaat dan specifiek om kaarten van de nieuwste uitbreiding (op dit moment Un’Goro).

Volgens Blizzard-medewerker Dean Ayala verdubbelt de studio de kansen dat je nieuwe kaarten tegenkomt bij het maken van een Arena-deck op het moment dat een nieuwe uitbreiding uitkomt. “Het idee is dat wanneer er een nieuwe uitbreiding uitkomt, de Arena nieuw en anders moet voelen door de toevoeging van nieuwe kaarten”, liet Ayala op Reddit weten. Naarmate de uitbreiding langer uit is, wordt de kans op nieuwe kaarten langzaamaan gelijk gesteld met de kans op oude kaarten.

Veel Hearthstone-spelers zijn het oneens met deze ontwikkeling. Niet alleen zijn veel resultaten in Arena op het moment afhankelijk van het wel of niet krijgen van specifieke Un’Goro-kaarten, wat weinig ruimte overlaat voor creativiteit, ook heeft Blizzard hier nooit iets over gezegd in de patch notes. De studio beweert dat ze alleen significante Arena-veranderingen willen melden, waardoor de studio deze aanpassingen nooit eerder vermeld zijn. Na de negatieve reacties op Ayala zijn verklaring gaat hier echter verandering in komen. Mogelijk wordt het hele systeem geschrapt als blijkt dat spelers meer belang hechten aan gelijke kansen dan aan nieuwe kaarten.