For Honor

For Honor-toernooi draait uit op bug-vol fiasco

For Honor zit vol met bugs die spelers een voordeel geven. De aanwezige competitie was ook niet bang om deze bugs en glitches in hun voordeel te gebruiken.

Vooralsnog lijkt er geen eer te zijn in For Honor-toernooien.

Een drama. Zo is het recente For Honor-toernooi te noemen. Het evenement werd door Ubisoft opgezet ter ere van de Grudge and Glory-update die is uitgekomen, waardoor het derde seizoen officieel is afgetrapt. Het probleem is echter dat er nogal wat problemen in For Honor zitten waardoor spelers een oneerlijk voordeel kunnen krijgen. De aanwezige competitie was ook niet bang om deze bugs en glitches in hun voordeel te gebruiken.

Eén van de meest prominente strategieën was het gebruik van de hero Raider. Deze heeft een tactiek waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van de Stampede Charge, een actie die je tegenstander oppakt en tegen een muur smijt, waar je eigenlijk niets tegen kan doen. Maar er waren nog grotere bugs die de problemen alleen maar schrijnender maakten.

Tijdens een wedstrijd probeerde een speler zijn tegenstander te grapplen. Zijn tegenstander blokkeerde deze poging, maar omdat hij op dat moment op oneven terrein was, viel de grappelende speler naar de grond, waardoor zijn tegenstander hem meteen kon executeren en hij uit het toernooi vloog.

Maar misschien wel de meest opmerkelijke bug was de zogenoemde ‘unlock tech’. Deze tech stelt spelers in staat om hun aanvallen op verschillende manieren te veranderen. Denk aan aanvallen die verder reiken dan normaal, of aanvallen die simpelweg niet te blokkeren zijn. In de finale maakte speler SB.Alernakin gretig gebruik van deze bug, waardoor hij zonder al te veel moeite zijn wedstrijd won.

Na de finale kwam de Creative Director van For Honor het podium op, die de trofee uitreikte. “Goed gedaan! Binnenkort moet je misschien je speelstijl veranderen, maar eerlijk waar, dat was verdomd goed gespeeld”, aldus Roman Campos-Oriola, waarmee hij aankaartte dat Alernakin inderdaad gebruikmaakte van een bug.

Het dramatisch verlopen toernooi kan ook op Reddit op veel verontwaardiging rekenen, waarbij veel van de comments zich afvragen hoe het kan dat Ubisoft een toernooi organiseert voor een spel dat zoveel oneerlijke bugs kent.

Tags: