FIFA Interactive World Cup

FIFA Interactive World Cup finale vandaag

Nog slechts een paar wedstrijden te gaan. Dan weten we wie zich dit jaar de allerbeste FIFA-speler in de wereld mag noemen, na de FIFA Interactive World Cup

Met nog slechts vier spelers in het toernooi, nadert de ontknoping van de FIFA Interactive World Cup (FIWC)

Nog slechts een paar wedstrijden te gaan. Dan weten we wie zich dit jaar de allerbeste FIFA-speler in de wereld mag noemen. Na twee dagen vol voetbal in Londen zijn er nog vier spelers over. Twee spelers in de PlayStation 4-divisie en twee spelers in de Xbox One-Divisie.

De Xbox One-divisie was voor Nederlandse begrippen geen feestje. Dani Hagebeuk van Ajax moest het in de kwartfinales afleggen tegen Cody van FC Basel. Dat bleek op zich niet heel verrassend, want Cody stoomde vervolgens helemaal door tot de finales. Daar kwam hij Gorilla tegen, en hoewel slechts de eerste wedstrijd in het tweeluik is gespeeld, kunnen we met redelijke zekerheid zeggen dat de wedstrijd gespeeld is. De Britse Gorilla wist namelijk in zijn uit-wedstrijd met 6 – 0 te winnen. Wil Cody nog een kans maken, dan moet hij vandaag ten minste zes goals maken, zonder ook maar één tegendoelpunt te krijgen.

Op de PlayStation 4 is de finale een stuk spannender. Daar spelen de twee Duitsers Timox en Deto tegen elkaar. In die finale staat het namelijk slechts 1 – 0, in het voordeel van Deto. Na de twee wedstrijden zal er een allesomvattende finale plaatsvinden tussen de winnaars van de twee divisies. De winnaar van deze wedstrijd gaat naar huis met 200.000 dollar en 2 tickets voor het FIFA Interactive World Cup Best Awards-evenement.

De actie is vanaf half zes vanavond live te volgen op de Facebook en YouTube pagina van FIFA.

Tags: