Cyber Anji

Dit jaar investeerde de voetbalclub FC Anji in een esports-divisie, Cyber Anji

Cyber Anji begon meteen met een stap in de goede richting, want ze wisten oud Na’Vi-speler en TI-winnaar Alexander "XBOCT" Dashkevich te tekenen.

Het plan was om een succesvol Dota 2-team op te richten, dat zich zou kunnen meten met andere grote Oost Europese teams als Na’Vi en Virtus.pro.

Cyber Anji begon meteen met een stap in de goede richting, want ze wisten oud Na’Vi-speler en TI-winnaar Alexander “XBOCT” Dashkevich te tekenen voor het team, nadat hij acht maanden was gestopt met competitief Dota.

XBOCT had een goede en wel gefundeerde organisatie achter zich en had dus een breed spectrum aan spelers tot zijn beschikking die hij tot nieuwe teamleden kon verkiezen. Na het contracteren van enkele oud Comanche-spelers kwam het team echter nog steeds niet van de grond en na twee maanden tekende XBOCT zijn vertrek.

Met een bijna compleet veranderde teamline-up mocht Cyber Anji na een directe uitnodiging deelnemen aan de Oost Europese kwalificatieronden voor The International 2017, waar het team na teleurstellende wedstrijden als achtste van de poule uit de bus kwam. Voor de organisatie en de spelers was dit de druppel: het team vertrok en Cyber Anji werd opgerold.

Volgens de teammanager van het voormalige Cyber Anji is het team wel van plan om samen verder te gaan, zij het zonder Maxim ‘yoky-‘ Kim, die tijdelijk inactief wil blijven. Ondanks het feit dat FC Anji de lat misschien iets te hoog heeft gelegd voor haar esports-divisie, lijkt het er niet op dat we binnenkort een tweede iteratie van Cyber Anji zullen zien.

Tags: