Esports | Esports op nationale televisie.

Steeds meer mensen houden het esports nieuws bij. Deze hype wordt dan ook steeds groter in Nederland. We hebben dan ook een groot aantal goede spelers in Nederland welke onder de gamefanaten al als echte idolen worden gezien.

Naast het esports nieuws zullen de toernooien ook steeds meer op nationale televisie uitgezonden worden. Ook hebben in Nederland al een aantal grote toernooien plaatsgevonden en zal er komend jaar zelfs een toernooi in de Amsterdam Arena gespeeld worden.

Esports nieuws op Fox Sports

In Azië kan al dagelijks via de televisie al het esports nieuws bijgehouden worden. Nu de hype overgewaaid is naar Europa worden hier ook grote toernooien gespeeld. Vooral in Nederland wordt de esport steeds groter. Naar verwachting zullen de sporters dan ook steeds meer media aandacht krijgen. De YoungCapital Dutch College League was het eerste esports toernooi dat uitgezonden werd op nationale televisie.

Vanwege de explosieve groei van esports in Europa zullen zij esports nieuws blijven volgen. Volgens Rob Labree, Director Programming & Production van FOX Sports is esport een nieuwe sport die past bij een innovatieve zender als FOX Sports. Het Youngcapital Dutch College League was een League of Legends toernooi. Het toernooi werd gespeeld in bioscoop Vue Hilversum.

Esports evenementen in Nederland

In 2016 hebben een aantal grote toernooien plaatsgevonden in Nederland. Dit is een grote stap voor meer bekendheid van de sport in Nederland. Tijdens de evenementen kan op verschillende kanalen het esports nieuws bijgehouden worden, tevens kan je de toernooien bijwonen op locatie.

Tijdens de toernooien in de verschillende stadiums in Nederland kan op grote beeldschermen meegekeken worden met je idool. Een van de grootste esports organisaties, ESL, heeft een contract getekend met de Amsterdam Arena. Het idee is dat de Arena een belangrijke locatie wordt voor de voorrondes van grote toernooien. Dit contract is nu vastgelegd voor vijf jaar. De bedoeling is steeds meer grote toernooien, georganiseerd door ESL , naar de Arena te halen.

Grote toernooien in Nederland in 2016

In 2016 hebben al een aantal grote toernooien plaatsgevonden op verschillende locaties in Nederland. Op 16 en 17 april vonden de League of Legends EU LCS Finals plaats in de Ahoy in Rotterdam. League of Legends is met 7,5 miljoen spelers per dag het meest populaire spel op dit moment.

Tijdens de finale van het toernooi was het hele stadion uitverkocht, er keken 15.000 toeschouwers live mee vanuit het stadion. Daarnaast was het toernooi uiteraard ook te volgen op andere esports nieuws kanalen. Zo kon je het toernooi ook volgen via twitch.tv, hier werd het toernooi live uitgezonden inclusief commentaar. 7 en 8 mei vond het Firstlook Battlecon plaats in twee zalen van Ahoy.

Hier werden verschillende spelen gespeeld waar allemaal prijzen mee te verdienen waren zoals games, keyboards, muizen en headsets. De spelen worden gespeeld op verschillende battlegrounds. Hier worden toernooitjes gehouden met een kwart- halve- en hele finale. De mini-toernooitjes duren ongeveer een half uur.