CLG ondersteunt niet langer Hearthstone squad

Net iets langer dan twee maanden geleden verkondigde Counter Logic Gaming ‘met trots’ hun nieuwe Hearthstone line-up, bestaande uit Xixo, Hoej en Surrender. Een echte reden geeft de Amerikaanse organisatie hier niet voor. Ze schrijven alleen dat ze ‘tot de Hearthstone scene waren toegetreden, omdat ze van de game hielden en mogelijkheden zagen voor de competitieve scene’. Echter is dit voor CLG niet ‘tot bloei gekomen’, waardoor ze hebben besloten om de wegen tussen de spelers en de organisatie te laten scheiden.

Voor de echte insiders komt deze scheiding echter niet als een complete verrassing. De trend is namelijk al langer gaande dat het voor competitieve spelers moeilijker wordt om bij een team te komen, met als voornaamste reden dat skill alleen in Hearthstone niet genoeg is om te winnen.

Zo waren Xixo, Hoej en Surrender aan het eind van 2016 uit Na’Vi gegaan, omdat deze hun contracten niet verlengde.

Ook maakte Lifecoach afgelopen maand bekend dat hij stopt met in competities en de ladder spelen, door alle RNG die in Hearthstone te vinden is.

Wat de toekomst inhoudt voor het drietal ex-CLG spelers is nog niet bekend, al gaan ze nog wel naar PAX East Major en SXSW Major.

Tags: