BAFTA maakt bijzondere esports Award Nominaties bekend

BAFTA, de British Academy Game Awards, kondigt de nominaties voor de AMD Esports Audience Award aan. Vorig jaar ging SMITE er met de grote prijs vandoor, dit jaar staan aantal spraakmakende namen tussen de nominaties.

De volgende zes games zijn genomineerd en een paar daarvan laten je zeker even achter je oren krabben: Clash Royale, Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, League of Legends, Overwatch en Street Fighter V. Hoewel bijna iedereen het ermee eens is dat CS:GO, Dota 2 en LoL als drie van de grootste esports worden aangevoerd, mist de lijst bijvoorbeeld Hearthstone, de nummer vier ‘Tier 1’ titel.

Mocht dat nog niet bijzonder genoeg zijn, dan staan dit jaar ook Clash Royale en Street Fighter V tussen de genomineerden en dat is toch wel een verrassing. Hoewel beide games veel gespeeld worden, zijn ze in de esports-wereld niet bepaald populair. Clash Royale is immers een titel die uitgebracht is op mobiele apparaten en geen sterke esports community met ontzettend veel toernooien met zich meebrengt. Street Fighter V heeft erg veel moeite om een breder publiek aan te spreken, maar blijft toch de koning van de fighting-games.

Tags: