World of Warcraft spelopbouw

World of Warcraft | Spelopbouw

De esportsMeesters vertellen je hier alles over de spelopbouw, verschillende spelmogelijkheden en spelmodus van het spel World of Warcraft.

World of Warcraft spelopbouw

Om het spel te kunnen spelen moet je een karakter aannemen. We gaven al aan dat je eerst moet kiezen voor een volk: Alliance of Horde. Bij Alliance kun je kiezen uit de volgende opties: Humanoid, Dwarf, Gnome, Worgen, Pandarian, Draenei, Night elf. De Humanoid komt nog het meest in de buurt van een mens. Dwarf is een dwerg en Gnome een kabouter, Worgen is een weerwolf en Draenei een soort hybride van een mens en een dier. Worgen is een weerwolf en Pandarian iets wat lijkt op een pandabeer.

Bij de Horde kun je kiezen voor een kruising tussen een mens en een trol, een ‘Orc’. Ook kun je een ‘Undead’ zijn, oftewel een zombie. Een Tauren, een soort combinatie van stier en mens. Een Bloodelf, een elf met de bekende puntoren. Een Goblin: een klein, groen trolachtig wezen. En net als bij de Alliance kun je ook bij de Horde kiezen voor een ‘Pandarian’, de pandabeer.

Verder moet je bepalen of je een mannelijk of vrouwelijk karakter wilt zijn. Je kunt het personage verder aanpassen door middel van huidskleur, haar, piercings enzovoorts. Nu kun je het type speler kiezen. Ook hier zijn weer volop mogelijkheden: Paladin, Hunter, Warlock, Priest, Mage, Rogue, Deathknight, Monk, Shaman, Warrior en Druid.

De Paladin is een soort magïer die kan genezen. Een hunter kan dieren temmen en trainen om voor hem of haar te vechten. Een Warlock heeft demonen die fungeren als zijn of haar helpers. De Priest kan dode spelers weer levend maken. Een Mage is een magiër met bijzondere krachten waarmee hij zijn vijanden uit kan schakelen. Hij kan ze bijvoorbeeld bevriezen of in een dier veranderen. Een Rogue is een dief en een Shaman is een soort geestelijk leider die in een wolf kan transformeren. De Warrior is een topvechter in het spel. De Druid kan zichzelf in meerdere dieren veranderen. Een Deathknight is een soort ridder die zombies met zich mee kan laten vechten. De Monk is net als de Warrior een hele sterke vechter in het spel dankzij mystieke krachten.

Hoe moet je de game spelen?

Als je weet welk type speler je wilt zijn, bedenk je een naam en je kunt beginnen. Als je nu het spel start krijg je eerst een korte introductie over de fantasiewereld die je binnengaat. Je leert de geschiedenis van Azaroth en ook het verhaal van jouw volk wordt besproken. Na de intro sta je ineens midden in de game, tussen vele andere spelers. Door middel van de pijltjestoetsen kun je bewegen en het spel gaan spelen. Behalve echte spelers zijn er in het spel ook zogenaamde Non Playable Characters.

De Non Playable Characters hebben een geel uitroepteken boven hun hoofd. Als je ze aanklikt, ontvang je van hen een queeste. Als je ervoor kiest om de opdracht aan te nemen, en je bent succesvol, ontvang je experience. Voor elke experience krijg je een beloning Hierdoor ga je sneller vooruit in het spel. Het soort beloning kan nogal uiteenlopen, van geld tot kledingstukken of wapens. Door dit soort voorwerpen en objecten is jouw personage beter in staat om zijn komende queesten te volbrengen.

Jouw personage is dus voortdurend in ontwikkeling. Je krijgt steeds meer spullen en je leert nieuwe vechttechnieken en aanvalsmethoden. Hierdoor kun je beter vechten en in hogere levels komen. Natuurlijk wordt het spel, naarmate je langer speelt, steeds gecompliceerder. Om het spel uitdagend te houden kun je er dan ook voor kiezen om meerdere personages aan te maken, beroepen te kiezen en vaardigheden te leren.