Starcraft spelopbouw

StarCraft | Spelopbouw

De esportsMeesters vertellen je hier alles over de spelopbouw, verschillende spelmogelijkheden en spelmodus van het spel StarCraft.

StarCraft Spelopbouw

Het meest gespeelde deel van Starcraft II is Heart of the Swarm. Dit verhaal is uiteraard een vervolg op het deel Wings of Liberty. De verhaallijn begint dan ook in een onderzoekslaboratorium waar testen worden uitgevoerd door de kroonprins van het volk, Valerian Mengsk. Hij voert testen uit op Sarah Kerrigan, want hij wil weten hoeveel er van haar is overgebleven na de belevenissen in Wings of Liberty. Hij is nog maar net klaar met deze testen wanneer er een aanval op het laboratorium plaatsvindt door de Dominion.

Kerrigen en Valerian weten te ontsnappen in de Hyperion, het schip van Jim Raynor, Deze is echter achtergelaten en door de Dominion gevangen genomen. In een uitzending op het nieuws vertellen zij dat Raynor is geëxecuteerd. Dit alles is natuurlijk tot grote woede van Kerrigan die wraak zweert op de keizer van de Dominion. Dit is de figuur Arcturus Mengsk. Hij besluit dan ook om de Zerg swarm weer samen te voegen om ten strijde te trekken tegen de Dominion. Om dit voor elkaar te krijgen moeten ze echter langs een aantal planeten om de swarm zoals die eens was weer bij elkaar te krijgen en om de swarm sterker te maken.

Het spel Starcraft II Heart of the Swarm is opgebouwd uit een twintigtal missies wanneer je het speelt in de campaign mode. Daarnaast kan je spelen in zeven zogeheten evolutie missies. Bij het spelen van deze missies kan je als speler kiezen welke vaardigheden er worden toegewezen aan bepaalde units.

Je speelt niet bij alle missies met dezelfde personen, maar je speelt in een aantal missies ook met de hoofdpersoon Kerrigan. Dit is een held die je tijdens de missies ervaring kan laten opdoen waardoor deze sterker kan worden. Het doel van Heart of the Swarm is dat de speler werkertjes maakt die geschikt zijn voor het verzamelen van mineralen en gas. Op het moment dat jij als speler voldoende grondstoffen hebt verzameld krijg je toegang tot technieken die met de keer duurder en geavanceerder zijn. Het doel is dat jij hiermee gevechtseenheden bouwt die geschikt zijn om de vijand te verslaan.

Tot dus ver is het spel redelijk interessant, maar wanneer het wordt gespeeld in de multiplayer modus, zoals bij esports wel zo gebruikelijk is, kan je het spel spelen met een aantal personages en volken. Je speelt het spel in dat geval in de rol van de Terran, de Zerg en de Protoss.