Dota 2 spel design

Dota 2 | Spel design

De esportsMeesters vertellen je hier alles over het spel design en de virtuele wereld waarin het spel Dota 2 zich afspeelt.

Dota 2 Spel design

Het spel Dota 2 speelt zich af in een fantasy-achtige omgeving. Er zijn twee basissen, the Ancients, die bewaakt worden door de teams. Het doel van het spel is om de tegenstander zoveel mogelijk schade toe te brengen terwijl ze proberen jouw basis te benaderen. Je kan gebruik maken van 111 personages in het spel, maar wanneer je bepaalde strategieën het allerbeste onder de knie hebt doe je er goed aan om een personage te kiezen wat deze strategieën het beste beheerst. Jij moet dus een personage kiezen naar jouw keuze, en gedurende het hele spel speel je met deze personage.

De beelden die je bij Dota 2 ziet, zijn de beelden zoals de speler ze zelf ziet. Hierdoor kruip je letterlijk in de huid van je avatar, en je ziet de tegenstander en je medespelers letterlijk met een volledige 360 graden view rondom je rennen. Dit is al voldoende om een enorm goede beoordeling te geven aan een spel; ieder detail, van het gezicht tot de wapenuitrusting van een avatar zijn tot in detail uitgewerkt.

De omgeving is fantasy achtig te noemen. Er wordt vooral gespeeld in de jungle maar er wordt ook gebruik gemaakt van oud uitziende gebouwen waar de avatars wonen en zich schuilhouden tijdens hun strijd tegen het vijandige team. Je speelt het spel Dota 2 vanuit een RTS perspectief, wat inhoudt dat je een helicopter-view hebt en dat je kan omschakelen naar de blik en het uitzicht van jouw avatar. Het spel laat zich dan ook het beste omschrijven als een actie RTS spel.

Een held begint automatisch steeds op level 1, maar door het spel veel te spelen en de vaardigheden continu te verbeteren kan gemakkelijk levelcap 25 worden behaald. Spelers die dit levelcap hebben behaald kunnen hun vaardigheden uitbreiden  en daarnaast krijgen ze ook een steeds verder uitbreidend wapenarsenaal tot hun beschikking.

Het uiterlijk van het spel laat zich lastig omschrijven gezien de steeds wisselende achtergronden waar gespeeld wordt. Het is nog het eenvoudigste om te stellen dat er naar het origineel in Warcraft III moet worden gekeken om een indruk te krijgen van Dota 2. Spelers van Warcraft III zullen het spel Dota 2 dan ook zeker weten te waarderen en zij zullen de scenes absoluut vaker hebben gezien. De uitbreidingen waardoor één scenario tot een volwaardige computergame werd uitgebouwd zijn absoluut stuk voor stuk het spelen waard. De ontwikkelaars zijn nog altijd bezig om het spel verder te optimaliseren dus dat belooft nog wat voor de toekomst.