CS- GO spel design

Counter-Strike: GO | Het spel design

De esportsMeesters vertellen je hier alles over het spel design en de virtuele wereld waarin Counter-Strike: Global Offensive zich afspeelt.

Het spel Design

Counter Strike Global Offensive wijkt behoorlijk af van de andere MOBA games die Valve heeft uitgebracht door de loop der jaren. Daar waar je bij League of Legends en Dota 2 vooral in een fantasy achtige wereld speelde waan jij je nu op oorlogsgebied. De beelden ogen eng realistisch wanneer je kijkt naar tv uitzendingen en journaal items die zijn opgenomen in oorlogsgebieden.

Dat is ook niet zo heel gek wanneer jij je bedenkt dat je in de rol kruipt van een terrorist of van een counter-terrorist. De decors zijn heel realistisch vormgegeven, en doen denken aan Syrische taferelen. Je ziet kapot geschoten huizen en ondoordringbare oerwouden waar je doorheen moet waden om de vijand op te sporen. Je ziet de beelden alsof ze uit een film zijn weggehaald; samen met jouw team moet je de vijand bestrijden en de handelingen van zowel jouw personage als dat van je mede teamgenoten worden goed in beeld genomen.

De beelden lijken te zijn opgenomen in stedelijk gebied en in oorlogsgebied. Er wordt strijd gevoerd in kantoorpanden en er wordt gevochten op straat. De wapens zijn velerlei; je krijgt handvuurwapens en machine geweren. Daarnaast heb je de gelegenheid om bommen te plaatsen die als doel hebben de tegenstander te verrassen en van de weg te blazen. De terroristen hebben allerlei normale en futuristische uiterlijke trekken, maar één ding hebben ze gemeenschappelijk; het zijn stuk voor stuk menselijke karakters. Fantasy monsters zoals je ze tegenkomt bij League of Legends of Dota 2 zie je absoluut niet terug bij Counter Strike Global Offensive.

De diverse spelmodi spelen zich af in diverse gebieden. Het ene gebied zal meer open zijn dan het andere, en bij het ene gebied komt het er meer op aan dat jij je goed verstopt en camoufleert dan bij een ander spelgebied. Door deze afwisselende scenes is het spel heel variërend en raak je er niet snel in uitgespeeld. De tactieken die je kan toepassen ontwikkel je ook steeds verder en gaande weg het spel zal je dan ook beter worden in je strijd en meer wapens tot je beschikking krijgen.

Door het griezelig realistische beeld is dit trouwens wel een spel wat niet geschikt is om door jonge kijkers te worden bekeken. Zeker wanneer je bedenkt dat er veel door oorlog getraumatiseerde kinderen in Europa worden opgevangen is het duidelijk; Counter Strike Global Offensive is een spelletje, laat het ook leuk blijven.