Spelers | Koen “Koning FIFA” Weijland

De 22-jarige Koen is vijfvoudig Nederlands kampioen. Daarnaast werd hij in 2010, 2011 en 2015 kampioen van de wereld. Vanaf nu zal hij de internationale toernooien spelen onder de vlag van Ajax met het officiële rugnummer 39.

Geschatte leestijd: 2 minuten

De 22-jarige Koen is vijfvoudig Nederlands kampioen. Daarnaast werd hij in 2010, 2011 en 2015 kampioen van de wereld. Vanaf nu zal hij de internationale toernooien spelen onder de vlag van Ajax met het officiële rugnummer 39.

Een droom die werkelijkheid wordt voor de jonge Ajacied

Koen leerde FIFA toen hij het spel voor sinterklaas kreeg. Hij kwam er toen achter dat je het spel ook online tegen andere spelers kon spelen. Dat lukte aardig en zijn eerste toernooi was in Den Haag met zo´n tachtig spelers. Hier werd hij in de kwartfinale bij de strafschoppen uitgeschakeld maar hij gaf niet op. Het volgende toernooi won hij wél. Hierna mocht hij naar zijn eerste internationale wedstrijd in Zuid-Korea.

Toen ging het balletje rollen en hij speelde veel toernooien. Naast zijn talent voor de game is hij ook graag gezien voor de camera. Zijn YouTube kanaal Koning Fifa is dan ook razend populair. Vanaf september werd de droom van Koen werkelijkheid.

Hij is al heel zijn leven Ajacied en dus heel erg trots nu voor Ajax uit te mogen komen in de FIFA toernooien. Hij kijkt er naar uit vele activiteiten te gaan organiseren in samenwerking met Ajax. Ook directeur Edwin van der Sar is erg blij met de samenwerking.

Veel jonge ajax fans zijn ook gamefanaat en spelen graag een potje FIFA. Ajax hoopt door samenwerking met Koen deze doelgroep beter te bereiken en te kunnen binden. De combinatie het spelen van de FIFA game en het daadwerkelijk spelen van een potje voetbal kunnen elkaar zeker aanvullen.

Esports nieuws via eigen YouTube kanaal

Naast koens talent voor het spel is hij ook erg goed in presenteren. Na verschillende toernooien werd hij geïnterviewd en dit werd opgepakt door esports nieuws kanalen. Zo viel hij ook op bij Digital Enterprises die hem later contacteerde. Hierna is Koen in samenwerking met Endemol begonnen met zijn YouTube kanaal. Op zijn You Tube kanaal Koning FIFA is hij te zien tijdens het spelen waarbij hij vol passie commentaar geeft.