FIFA Ultimate Team: Gevorderde Tips

Ben je al een ervaren FIFA-speler, maar wil je wel wat extra tips om nog beter te worden? Gebruik dan deze tips om jezelf te verbeteren en alles te kunnen winnen.

Ben je al een ervaren FIFA-speler, maar wil je wel wat extra tips om nog beter te worden? Gebruik dan deze tips om jezelf te verbeteren en alles te kunnen winnen.

Weekend league

Als je de weekend league speelt, probeer dan minimaal goud 3 te bereiken, dan ben je namelijk al gelijk gekwalificeerd voor de volgende weekend league. Het is ook handig in de weekend league om een extra team te hebben dat gelijkwaardig is aan je eerste team. Wanneer je met FIFA Ultimate Team begint, dan kom je nog wel weg met een zogenoemd b-team, maar als je verder bent in de modus, dan is je tegenstand te hoog om consessies te doen.

Daarbij is het handig om te weten welke opstelling je moet gebruiken tegen je tegenstander. Wanneer je tegenstander een zeer aanvallend team heeft, is het beter om daar tegenover een team te zetten met veel verdedigers en een paar snelle spitsen die goed kunnen counteren. Het is verstandig om daar altijd een plan voor klaar te hebben liggen, zodat je dit op een gewenst moment aan kan passen.

Aanval verbeteren

Gebruik de L2-knop om de bal te beschermen in je aanval en sterker te zijn aan de bal.
Gebruik de knop L1/LB-knop en tegelijkertijd de X/A-knop. Dit is is een pass, maar de speler die de pass geeft, zal direct naar voren rennen zodat je de bal kan terug passen en makkelijker kan scoren.

Verdediging verbeteren?

Gebruik in de verdediging de R1/RB-knop om een extra verdediger aan te roepen, die je kan helpen. Gebruik in plaats van een sliding altijd een onderschepping. Dat doe je door op de O/B-knop te drukken.

Vrije trappen verbeteren?

Gebruik L1/LB en X/B tegelijkertijd bij een vrije trap om voor een harde vrije trap te gaan. Als je een vrije trap tegen je krijgt, zet dan een speler op de doellijn. Ook kun je een extra speler in de muur zetten.